Cancerul e un cuvânt.

Tu ești întreaga poveste.

În prezent,
519.308 români suferă de cancer.

Alți 98.000 sunt diagnosticați în fiecare an.
1 din 2 pacienți este la o vârstă activă
(sub 65 ani).

Peste 250.000 de români sunt afectați anual de cancer, direct sau indirect.

Cancerul nu mai este o sentință!

Progresele înregistrate în ultimele decenii în depistarea timpurie a cancerului, accesul la tratamente inovatoare, precum imunoterapia și îmbunătățirea îngrijirii generale a pacientului oncologic, au contribuit la creșterea cu 50% a ratei de supraviețuire la 5 ani pentru pacienți din multe țări europene, iar un număr din ce în ce mai mare de persoane trăiesc astăzi cu cancer.
În acest context este nevoie de și mai multe resurse de suport pentru pacienții cu cancer.

Suportul acordat de familie și prieteni este esențial pentru calitatea vieții pacientului cu cancer.

Supraviețuirea în cancer începe odată cu diagnosticul. E un moment dificil, care necesită o perioadă de mobilizare, acceptare și adaptare la noua realitate. Iar etapa tratamentului, deși vine cu alte provocări, vine și cu speranță.

Tot în acest timp, pacientul are nevoie de suportul familiei, prietenilor și al comunității pentru a-și recăpăta sentimentul de normalitate și pentru a-și menține stabilitatea emoțională.

Fii alături de ei

Fiecare dintre noi cunoaște cel puțin o persoană diagnosticată cu cancer. Hai să le arătăm celor peste 500.000 de pacienți aflați acum în evidența cabinetelor de oncologie că cel puțin 500.000 dintre noi le suntem alături.
Distribuie și tu pe profilul tău de social media videoul de mai sus împreună cu hashtagul #tueștipovestea.

Kit de presă

Descarcă kitul de presă și transmite și alte mesaje de încurajare pe platformele tale sociale! Completează imaginile cu vorbe bune și distribuie-le prin Instagram Stories sau postează mesajele de susținere pe Instagram și Facebook, alături de hashtagul #tueștipovestea. Împreună, putem strânge o comunitate de 500.000 de susținători pentru poveștile pacienților oncologici, pentru a le reda speranța și curajul necesar.

Referințe

  1. https://gco.iarc.fr/today/data/factsheets/populations/642-romania-fact-sheets.pdf
  2. https://www.ms.ro/wp-content/uploads/2021/06/Analiza-situatie-cancer-2021.doc
  3. Povara bolii și impactul socio-economic al cancerului în România Academia de Studii Economice din București (ASE), 2022
  4. https://www.ms.ro/wp-content/uploads/2021/06/Analiza-situatie-cancer-2021.doc
  5. Rowland JH, Kent EE, Forsythe LP, et al. Cancer survivorship research in Europe and the United States: where have we been, where are we going, and what can we learn from each other?. Cancer. 2013;119 Suppl 11(0 11):2094-2108. doi:10.1002/cncr.28060
  6. The Importance of Social Support, Optimism and Resilience on the Quality of Life of Cancer PatientsFront. Psycho

Un proiect

În parteneriat cu

Merck Sharp & Dohme România SRL

Bld. Poligrafiei, Nr. 1A, Etaj 5, București, Sectorul 1, Cod Poștal 013704

Persoanele prezentate în aceste imagini sunt actori și nu reprezintă pacienți reali. Toate numele, personajele și aspectele prezentate în aceste imagini sunt fictive. Orice asemănare cu evenimente sau persoane reale reprezintă o coincidență. Acest material este destinat persoanelor afectate de cancer și are caracter informativ, pentru informatii suplimentare adresați-vă medicului dvs. Imagini cu titlu ilustrativ.

RO-NON-00031

Preferințe Cookie-uri

Copyright © 2021 Merck Sharp & Dohme Corp. Toate drepturile rezervate.