Cină

Brioșe cu macaroane și brânză

Aceste brioșe abundă de calorii și oferă un mod unic de a te răsfăța cu un clasic reconfortant. Pe lângă faptul că sunt moi, însiropate și ușor de mestecat, acestea se și pot prepara într-o porție gestionabilă. Brioșele se pot prepara dinainte și pot fi congelate. Poți alterna legumele și să folosești broccoli, spanac, fasole sau cartof ca alternative la ingredientele vegetale sănătoase. Pot fi servite ca fel principal sau garnitură. Dacă vrei să preparați brioșe foarte mari, folosește o tavă mare în care încap șase brioșe.

Porții: 6-12 (1-2 brioșe de persoană)
Timp de preparare: 30 de minute
Timp de gătire: 20 de minute

Informații nutriționale:
Calorii 208;
Total lipide 10 g; Grăsimi saturate 6 g; colesterol 33 mg
Carbohidrați 20 g;
Proteine 9 g
Fibre alimentare 1 g; sodiu 136 mg;

Ingrediente:
230 g paste (paste din faină integrală de grau de dimensiuni mici gen melcișori sau fundițe)
1 cană de ciuperci tăiate cuburi
1 cana de morcovi și țelină
1/4 pachet de unt nesărat
1/4 cană de făină integrală
1 cană de lapte integral
1 cană de cascaval ras
1 cană de mozzarella rasă
Pui sau porc dat pe răzătoare (opțional)

Modalitatea de preparare:
• Preîncălzește cuptorul la 190 °C
• Tapetează tava de brioșe cu forme de copt și pulverizează fiecare formă cu spray de gătit antiaderent
• Gătește pastele conform instrucțiunilor de pe pachet, al dente sau mai moi dacă este nevoie în caz de dificultate la mestecat sau înghițire
• Sotează ciupercile într-un cubuleț de unt la foc mic aproximativ 7 minute
• Fierbe țelina și morcovii până se înmoaie
• Scurge rădăcinoasele și pasează-le la blenderul vertical împreună cu ciupercile
• Topește restul de unt în tigaie, la foc mic
• Presără făină, amestecând constant pentru a forma un sos omogen (amestecul trebuie să devină maroniu deschis), aproximativ 3-5 minute
• Adăugă lent lapte și amestecăputernic până când obții un sos gros (sos béchamel), aproximativ 1-2 minute
• Amestecpă sosul cu piureul de legume și cu ¾ cană din fiecare tip de brânză (păstrează restul pentru deasupra)
• Amestecăi pastele gătite și carnea tocată opțională
• Așază amestecul cu lingura în forme, presărând pe fiecare brânză rămasă
• Coace brioșele la mijlocul cuptorului până devin maronii și se umflă, aproximativ 15-20 de minute
• Lăsă 5 minute să se răcească înainte de a servi

Mâncare de pui și linte roșie


Friptura este o opțiune potrivită pentru prânz sau cină. Puiul și lintea rosie asigură o doză adecvată de proteină, iar legumele oferă antioxidanți și fibre. Această mâncare este foarte adaptabilă; poți alege carne tocată sau orice fel de legume ai în frigider. O poți prepara și în stil vegetarian, înlocuind supa de pui și puiul cu supă de legume, tofu și orez integral.

Porții: 6
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gătire: 30 de minute

Informații nutriționale:
Calorii 388;
Total lipide 20 g; grăsimi saturate 4 g; colesterol 90 mg;
Carbohidrați 27 g;
Proteine 27 g

Fibre alimentare 4 g; sodiu 445 mg.

Ingrediente:
3 linguri de ulei de măsline extravirgin
0,5 kg de pulpe de pui fără os, fără piele*, tăiate cuburi
1 ceapă, tocată
1½ căni de morcovi, felii subțiri
1 țelină, tăiată cuburi
1½ căni de fasole verde proaspătă sau congelată
1 dovlecel mediu tocat
4 căni de supă de pui
1 cană de linte rosie
1 lingură de condimente italienești (rozmarin, coriandru, oregano)
½ linguriță de sare himalayană
¼ linguriță de piper negru
*Poți opta pentru piept de pui dacă dorești o variantă mai ușoară sau pulpe de pui cu piele pentru mai multe calorii, pentru a îți menține greutatea. De asemenea, poți opta pentru carne tocată de pui sau curcan, pentru a mesteca mai ușor

Modalitatea de preparare:
• Încălzește uleiul într-un vas mare de fontă sau inox la foc mediu-mare
• Adăugă cuburile de pui, puțină apă și gătește timp de 5 minute
• Adăugăi cepele și morcovii și gătiți până când puiul este gata și legumele sunt moi
• Adăugă fasolea verde, zucchini și supa de pui. Adăugă condimentele și dă totul în clocot
• Când fierbe, adaugă lintea rosie. Adu la foc mic și acoperă. Lasă pe foc 15-20 minute, până când lintea este gătită”

Folosim cookie-uri pentru a vă susține experiența pe website-ul nostru.  Citește mai multe