Îmbunătățește comunicarea cu cei din jur

Persoanele care au grijă de tine, fie că sunt membrii familiei sau prieteni apropiați, joacă un rol vital în rutina zilnică de după momentul primirii diagnosticului. Împărtășirea experiențelor și a propriilor sentimente cu cei din jur poate avea un impact pozitiv semnificativ asupra stării fizice și emoționale4.

Un diagnostic de melanom sau cancer pulmonar poate fi o experiență foarte dificilă pentru tine și cei din jurul tău. Însă, dacă le împărtășești acestora gândurile și sentimentele tale, te poți simți mai apropiat de ei și poți primi susținerea și suportul de care ai nevoie.
Discută deschis cu medicii care te ajută. În acest fel, vei putea cunoaște mai bine boala cu care te confrunți, dar și pașii pe care trebuie să îi urmezi pe parcursul fiecărei etape de tratament.

Interacțiunea pe care medicul o are cu o persoană care are cancer poate influența starea generală a acesteia. Medicul este mai mult decât specialistul care alege tratamentul potrivit. El este un companion de încredere la drum lung, parte importantă din viața bolnavului de cancer.