Prânz

Salată cu avocado și ou

Salata cu ou este un fel de mâncare versatil pentru cei care au nevoie de o variantă cu aport caloric ridicat, ușor de mestecat și înghițit. Ouăle sunt o sursă bună de proteină de înaltă calitate, iar avocado oferă un aport de grăsime monosaturată benefică pentru inimă și pentru reducerea inflamației din corp. Această salată poate fi consumată singură sau alături de un sandviș, wrap, crackerși integrali sau crudități.

Porții: 3
Timp de preparare: 10 minute

Informații nutriționale:
Calorii 219;
Total lipide 18 g; grăsimi saturate 3 g; colesterol 186 mg;
Carbohidrați 8 g;
Proteine 8 g
Fibre alimentare 6 g; sodiu 275 mg.

Ingrediente:
6 ouă, fierte tari și tocate
3 avocado, tăiate pe jumătate, fără sâmburi
2 linguri de iaurt grecesc gras
1 linguriță de suc de lămâie
2 lingurițe de mărar proaspăt
½ linguriță de sare himalayană

Modalitatea de preparare:
• Adăugă toate ingredientele într-un vas și zdrobește-le ușor cu o furculiță
• Servește cu pâine, crackerși integrai, salată sau orez brun

Supă cremă de sparanghel

Acest deliciu cremos abundă de arome delicate atunci când gura sau gâtul prezintă leziuni dureroase. Caloriile din avocado și smântână precum și proteina adăugată din leguminoase transformă această supă într-o variantă delicată și cremoasă potrivită pentru prânz. Opțional, decorează cu smântână sau presară ulei de măsline extra virgin pentru un plus caloric; dacă poți tolera o textură ușor crocantă, adăugă nuci zdrobite pentru mai multe calorii și proteine. De asemenea, poți presăra pui dat pe răzătoare sau cubulețe de ouă fierte tari pentru o masă completă.

Porții: 4
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gătire: 35 de minute

Informații nutriționale:
Calorii 257;
Total lipide 18 g; grăsimi saturate 5 g; colesterol 20 mg;
Carbohidrați 21 g;
Proteine 8 g
Fibre alimentare 7 g; sodiu 102 mg;

Ingrediente:
2 legături de sparanghel curățat și tăiat
1 cană de fasole boabe albă, spălată și scursă
1 ceapă medie
2 linguri de ulei de măsline extravirgin
4 căni de supă de pui
¼ cană de smântână dulce
⅛ linguriță de sare himalayană
⅛ linguriță de piper
½ linguriță de cimbru
1 avocado copt, tăiat cuburi
Smântână (asezonare opțională)

Modalitatea de preparare:
• Lasă sparanghelul la aburi 20 de minute sau până când este moale când îl încerci cu furculița
• Tocați ceapa
• Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare, adaugă puțină apă și sotează ceapa până devine translucidă, aproximativ 2-3 minute
• Redu focul la mediu și adăugați fasolea, sarea, piperul și cimbrul și lăsă pe foc încă 5 minute
• Adăugă sparanghelul gătit la aburi; când devine moale, adăugă supa de pui și fierbe la foc mic timp de 10 minute.
• Iai supa gătită de pe foc și pune în vas. Folosește blenderul vertical pentru a transforma supa în piure. Ai grijă însă; supa este fierbinte.
• Adăugă smântâna dulce și pune la loc pe foc mic, timp de încă 5 minute
• Lăsă să se răcească înainte de a servi. Decorează fiecare vas cu avocado cuburi „crutoane” (¼ avocado per vas)
• La final, decorează cu smântână și stoarcei o lămâie (dacă poți tolera aciditatea) pentru un plus de aromă și prospețime

Supă cremă de dovlecei

Aparent banală, supa cremă de dovlecei poate avea un gust neașteptat de bun. Găsești dovlecel în fiecare anotimp al anului, fiind o legumă adaptabilă pe care o putem folosi atât în supe cât și în garnituri, chifteluțe și sufleuri. Este o legumă bogată în magneziu, mangan și fosfor precum și vitamina A și B9. Caloriile din smântană, unt și brânză de burduf sunt adăugate acestei supe pentru a se dovedi o opțiune sățioasă pentru masa de prânz.
Porții: 4
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gătire: 40 de minute

Informații nutriționale:
Calorii 337;
Total lipide 29 g; grăsimi saturate 14 g; colesterol 76 mg;
Carbohidrați 12 g;
Proteine 10.5 g
Fibre alimentare 3 g; sodiu 270 mg;

Ingrediente:
2 linguri de ulei de măsline
1 lingură de unt
1 ceapă medie, tăiată mai mare
1 kilogram dovlecei tăiați feliuțe
1 linguriță de oregano uscat
2 ½ căni de zeamă de legume
120 de grame de brânză de burduf, tăiată cubulețe
1 ¼ căni smantană lichidă
½ linguriță de sare himalayană
½ linguriță de piper

Modalitatea de preparare:
• Într-un vas adanc de fontă sau inox, încinge uleiul și untul până apare spumă
• Pune ceapa, puțină apă, lasă focul mic 5 minute și amestecă frecvent până ce capătă o culoare aurie.
• Adăugă dovleceii, oregano, sarea și piperul
• Amestecă frecvent timp de 10 minute
• Toarnă zeama de legume și firbe la foc mic 20 de minute
• Adăugă brânza de burduf și amestecă pană se topește
• Stinge focul și mixează cu blenderul vertical până obții un piure fin
• Adăugați smântană lichidă”

Folosim cookie-uri pentru a vă susține experiența pe website-ul nostru.  Citește mai multe