Ai grijă de sănătatea ta

În multe dintre cazuri, persoanele diagnosticate cu cancer pot întâmpina o serie de dificultăți legate de alimentație, pe durata tratamentului recomandat de medic2. De aceea, recomandările unui medic nutriționist pot fi foarte utile. El te poate ajuta să găsești un echilibru în dieta ta alimentară, astfel încât să ai grijă de corpul tău. Descoperă cum te poți adapta la noua rutină zilnică, de după diagnostic, și cum alimentația îți poate influența pozitiv starea generală de sănătate.

De ce este importantă nutriția

Adoptarea unui regim alimentar echilibrat poate fi, adesea, o provocare, însă după un diagnostic de cancer, acesta este cu atât mai important. Raportul corect de proteine și calorii te poate ajuta să îți menții corpul puternic și sănătos — înainte, în timpul și după tratamentul împotriva cancerului2.

Depășește provocările legate de alimentație

În etapele de tratament ale bolii, tipurile de alimente și băuturi pe care le poți consuma, dar și nevoile nutriționale, se pot modifica2. De aceea, este important să găsești modalități prin care să ai o dietă echilibrată între recomandările medicului nutriționist și acele alimente pe care îți facea plăcere să le consumi încă de dinainte de diagnosticul cu cancer.

Sfaturi pentru o alimentație sănătoasă

Atunci când îți conturezi planul după un diagnostic cu cancer, este important să acorzi o atenție deosebită stării de sănătate generală. Este posibil să fie nevoie să îți schimbi multe dintre obiceiurile zilnice, motiv pentru care este necesar să ai în vedere mai multe recomandări pentru o alimentație sănătoasă, care îți pot influența în mod pozitiv starea de sănătate2.

Rețete sănătoase

Optimizează-ți aportul nutrițional cu mai multe rețete sănătoase. Cu ajutorul lor, îți poți îmbunătăți starea generală.